Suomalaisyritysten digitalisaatiota kehitetään miljoonan euron tutkimushankkeella. Isännöintialalta hankkeessa on mukana Isännöintiverkko Oy.

Laurea ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat saaneet mittavan rahoituksen yritysten digitalisaation kehittämiseen USCO – Using Digital Co-Creation for Business Development -hankkeessa. Innovaatiorahoituskeskus Tekesin osarahoittaman kolmevuotisen hankkeen budjetti on noin miljoona euroa.

Tutkimushanke toteutetaan läheisessä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Hankkeeseen osallistuu useita erikokoisia yrityksiä: Danske Bank, Fennia, Humap Consultation, Isännöintiverkko, Kesko ja Silta Oy. Myös Verohallinto ja Keva kehittävät toimintaansa hankkeen avulla.

Tutkimushankkeessa selvitetään, kuinka digitaalisen liiketoiminnan edellytyksiä voidaan edistää organisaatiotasolla ja palveluiden kehityksessä. Tavoitteena on kasvattaa ja laajentaa yritysten liiketoimintaa digitalisaatiota hyödyntäen, esim. tarjoamalla uudenlaisia palveluita asiakkaille. Digitaalisten palveluiden avulla voidaan sekä palvella asiakkaita paremmin että tehostaa toimintaa. Tutkimusprojektissa etsitään uutta tietoa ja kokemuksia digitaalisten, osallistavien työvälineiden ja menetelmien käytöstä. Hankkeen tavoitteena on levittää tuloksia mahdollisimman laajasti erityisesti pk-yrityksiin, joiden osalta digitalisaation edistäminen on erittäin keskeistä.

”Olen todella iloinen, että pääsimme isännöintialan edustajana mukaan hankkeeseen”,  toteaa Isännöintiverkon toimitusjohtaja Iiro Mähönen.

Isännöintialan digitalisaatiosta jälkeenjäänyttä tilannetta on alalla viimeisten vuosien aikana yritetty parantaa ongelma kerrallaan yksittäisillä sovelluksilla. Niistä saatava kokonaishyöty ylläpito ja kustannukset huomioon ottaen on kaatunut kuitenkin omaan mahdottomuuteensa. Isännöinnin työkalujen kehittämistarpeet on tiedostuttu jo pitkään, mutta kustannustehokasta ja järkevästi toteutettavaa kokonaisratkaisua siihen ei ole vielä ollut tarjolla.

”Nyt näyttää todella lupaavalta, että pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisempia sähköisiä palveluja, joista on saatu osviittaa jo muilta elämänalueilta. Toiveemme hankkeen tiimoilta ovatkin korkealla ja uudet innovaatiot tulevat hyödyttämään koko alaa”,  jatkaa Mähönen tyytyväisenä.