Helsingin seudun opiskelija-­asuntosäätiön (Hoas) historian­ suurimman rakennushankkeen peruskivi muurattiin tammikuussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat Helsingin Keski-Pasilaan vuonna 2026. Hoas Huippu -kortteli koostuu kolmesta torni­talosta ja kolmesta lamellitalosta, joissa on asunnot yhteensä­ 400 opiskelijalle. Tornit ovat 14 – 17-kerroksisia. Korttelin kokonaislaajuus on 16 000 kerrosneliömetriä.

Nykymaun mukaisesti opiskelija-asunnot ovat pääasiassa­ yksiöitä. Opiskelijoiden käyttöön tulee yhteistiloja, kuten luku­sali, monitoimitila, kattopiha, kunto­sali ja sauna. Kivijalassa on tilat­ ravintoloille. Urakoitsija on ­Hartela Etelä-Suomi.

Uudistaloon muuttaa myös Hoasin pääkonttori. Muuttoon ja sijaintiin liittyy myös yrityshistoriaa, sillä säätiön ensimmäinen toimisto runsaat 50 vuotta sitten sijaitsi Pasilassa.

Rakennustoiminta Keski-Pasilassa jatkuu vilkkaana uuden asemarakennuksen ja Tripla-kauppakeskuksen lähistöllä. Asuinkerrostalojen ohella alueelle rakennetaan ja suunnitellaan lisää korkeita toimistorakennuksia sekä liiketiloja.

Teksti Martti Ristimäki