Pienten yhdistysten tapaamisissa liittokokousten yhteydessä on usein harmiteltu toiminnan hiipumista tietyissä yhdistyksissä ja jäsenten vähenemistä. Olen ollut mukana keskusteluissa jäsenvaliokunnan edustajana. Tapaamisissa olemme yhdessä ideoineet erilaisia uusia mahdollisuuksia, joita voidaan kokeilla toiminnan aktivoimiseksi.

Meillä Porin Rakennusmestarit ja -insinöörit ry:ssä olemme nähneet ainoaksi vaihtoehdoksi aktiivisen toiminnan ylläpitämisen. Ymmärrän toki, että pienissä yhdistyksissä kuorma asioiden järjestelyissä on valitettavan harvojen vastuulla.

Haluan kuitenkin nostaa muutaman asian esille, joiden myötä toimintaamme on saatu uutta ”pöhinää” ja sitä kautta myös uusia jäseniä.

Koulutukset ovat loistava tapa hankkia uusia jäseniä. RKL:n kurssitarjonta on laadukasta, ja niiden hinnoittelu ohjaa liittymään jäseneksi. Tavoitteemme on järjestää vuosittain 1–2 koulutusta. Jokaiselta maksulliselta kurssilta on kotiutunut uusia jäseniä. Opiskelijat ovat päässeet paikalle veloituksetta, eli olemme saaneet toimintaamme myös heille tutuksi.

Klubit ja kerhot keräävät väkeä. Mietimme pitkään seniorikerhon perustamista, ja joku heittikin, että mehän olemme jo seniorikerho – ei sitä enää kannata perustaa. Kun kerho aikanaan saatiin käyntiin, toiminta on ollut erityisen vilkasta. Senioritoimintaan on lähtenyt paljon vanhoja ja uusia jäseniä. Uutena klubina olemme viritelleet pystyyn nuorten klubia ja toimintaa opiskelijoiden kanssa. Tämän toiminnan avainasemassa ovat aktiiviset nuoret yhdyshenkilöt.

Mentorointia nuorille

Jäsenillämme on valtava määrä tietoa rakennusalan eri osa-alueilta. Lisäksi paikallinen yritys saattaa hyvinkin innostua, mikäli mentorit saadaan kasaan. Porissa mukaan lähti iso rakennusliike, jonka johtavat henkilöt ymmärsivät nopeasti asiasta saatavat hyödyt.

Mentorointiohjelma laadittiin yhdessä, ja osa-alueiksi muodostui neljä pääteemaa: 1. työmaan sisäiset asiat, 2. suunnittelijan asiat, 3. viranomaisten asiat sekä 4. työmaan valvonta ja rakennuttajan asiat. Kaikki mentorit löytyivät helposti yhdistyksen jäsenistä, ja heidän ammattitaitonsa kyseisistä aiheista mitataan useissa vuosikymmenissä.

Kulttuuri ja urheilu ovat kaikilla iso osa toimintaa. Yhteiset retket lähikaupunkien teattereihin innostavat aina, varsinkin kun avecit ovat mukana.

Urheilussa testaamme vuosittain eri lajeja. Olemme kokeilleet muun muassa keilailua, golfia, jousiammuntaa, seinäkiipeilyä, rullaluistelua ja melontaa. Tutustumisten jälkeen esimerkiksi golfiin ja keilailuun sytyttiin niin hyvin, että nykyisin järjestämme vuosittain molemmissa lajeissa omat mestaruuskilpailumme. Lisäksi nämäkin toimet ovat tuoneet mukanaan uusia jäseniä.

Mainitsemani asiat eivät ehkä auta meitä ammatillisesti, mutta samanhenkisten ihmisten kanssa toimiminen on hyvää vastapainoa työlle ja yhdistystoimintaa parhaimmillaan.

Vanha viisaus ”vierivä kivi ei sammaloidu” pitää paikkansa myös yhdistystoiminnassa.

Loistavaa alkavaa kevättä – nähdään kesäpäivillä!

Juhani Kukkakorpi, RKL:n III puheenjohtaja

Kuva Jari Kostiainen