RKL:n rakennusasiantuntijat neuvovat yleisöä jälleen kerran Seinäjoen asuntomessujen Rakentajahallissa. Messut ovat avoinna 8.7.–7.8.2016.

Messualueen Rakentajahallissa sijaitsevassa RKL:n neuvontapisteessä Etelä-Pohjanmaan rakennusmestarit ja -insinöörit neuvoo messuvieraita pientalohankkeen sopimusten laadinnassa, tietopalveluista sekä kaikissa omakotitalon rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Pruukinrannan messualueelle on kohonnut näyttävä messualue ja talot ovat sinettiä vaille valmiita – messut voivat alkaa jälleen kerran aikataulussa. Kesäkuussa aluetta lähinnä varmistellaan enää maisemointitöiden merkeissä.

Messualueelle rakennetaan kaikkiaan 34 omakotitaloa, luhtirivitalo sekä puukerrostalo. Näyttelykohteita on yhteensä 43. Messujen erikoisuutena on pohjalaistalokortteli, joka käsittää viisi modernia pohjalaista kaksfooninkista omakotitaloa. Ne sijoittuvat ympyränmuotoisen pihakadun varrelle muodostaen yhtenäisen perinteistä pohjalaista kadunraittia muistuttavan ulkoasun.

Vuoden 2015 alussa Seinäjoella asui 61 000 asukasta. Yhdeksän kunnan muodostamalla Seinäjoen kaupunkiseudulla on noin 150 000 asukasta. Asuntomessut tuovat kaupunkiin ja sen lähialueille mukavasti kuhinaa ja suuren joukon messuvierailijoita.

Seinäjoen messujen yhtenä selkeänä tavoitteena on ollut säilyttää messualueelle luonnonmukainen yleisilme pihoilla ja puistoissa. Pruukinrannan identiteettiin kuuluvat rehevät puistoalueet ja Kyrkösjärven tekojärvi patoineen.3

RKL:n messuraati valitsee mallitalon

RKL ja yhteistyökumppanit valitsevat asuntomessuilla kolme mallikelpoista rakennuskohdetta. RKL valitsee rakennusteknisestä näkökulmasta yhden onnistuneesti toteutetun talon. Talotekniikkaliitto ja asuntomessuorganisaatio valitsevat mallikohteensa talotekniikan ja energianäkökulmasta.

Valinnat julkistetaan messujen avajaisissa. RKL:n messuraatiin kuu- luvat tänä vuonna liiton puheenjohtajat Ari Autio, Jarmo Nikkarikoski ja Juhani Kukkakorpi sekä toimitusjohtaja Hannu Järveläinen.

Kuva Juha Harju