RKL:n rakennusasiantuntijat neuvovat yleisöä jälleen kerran Mikkelin asuntomessujen Rakentajahallissa. Messut ovat avoinna 14.7.–13.8.2017.

Messualueen Rakentajahallissa sijaitsevassa RKL:n neuvontapisteessä Mikkelin rakennusmestarit ja -insinöörit neuvoo messuvieraita pientalohankkeen sopimusten laadinnassa, tietopalveluista sekä kaikissa omakotitalon rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Mikkeli sijaitsee Etelä-Savossa, kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tämä Saimaan järviseutu on tyynnyttänyt ja ihastuttanut matkailijoita vuosisatojen ajan. Monet ovatkin hankkineet vähintään kesämökin alueelta.

RKL:n messuraati valitsee mallitalon

RKL ja yhteistyökumppanit valitsevat asuntomessuilla kolme mallikelpoista rakennuskohdetta. RKL nimeää rakennusteknisestä näkökulmasta yhden onnistuneesti toteutetun talon. Talotekniikkaliitto ja asuntomessuorganisaatio valitsevat mallikohteensa talotekniikan ja energianäkökulmasta.

Valinnat julkistetaan messujen avajaisissa. RKL:n messuraatiin kuuluvat tänä vuonna liiton puheenjohtajat Ari Autio, Juhani Kukkakorpi ja Jukka Lintunen sekä toimitusjohtaja Hannu Järveläinen.

Lähellä kaupunkia

Messuille rakentuu 30 mielenkiintoista asuintaloa, joita yhdistää Kirkonvarkauden uusi upea asuinalue Saimaan järvimaisemissa. Kaupungin loistava sijainti, noin 3,5 kilometriä messualueesta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden nähdä ja kokea alueen matkailukohteita sekä nauttia esimerkiksi kesäisen torin palveluista.

Asuntomessujen oheiskohteita ovat Kenkävero, Mikkelipuisto ja Kulttuuritalo Tempo. Messuvierailun voi kätevästi yhdistää esimerkiksi herkutellen, aistien upeita mallipuutarhoja sekä kokoustaen ja virkistäytyen kaupungin ytimessä.

Messujen ytimessä on AsukasAreena, jossa tapahtuu jatkuvasti ajankohtaisia sekä mielenkiintoisia asioita. Messut on jaettu neljään teemaviikkoon, joita mukaillen ohjelma rakentuu messuvieraille. Alueella on kaksi ryhmätilaa, joista toinen sijaitsee AsukasAreenalla.

Jos teette ryhmävarauksen suoraan Asuntomessujen ryhmäosion kautta, tarjolla on myös mahdollisuus kuulla Asuntomessujen yleisesittelyn lisäksi vaihtoehtoisia kaupungin esityksiä, jotka näette ryhmävarauslinkin kautta www.asuntomessut.fi/ryhmat. Aiheet on valittu ajankohtaisten teemojen mukaisesti.

Ryhmät voivat saapua omalla bussikuljetuksella messualueelle, jonne on varattu pysäköintitilaa tilausajoliikennettä ajatellen. Kesäisenä vaihtoehtona on myös laivakyytimahdollisuus Mikkelin satamasta. Lisäksi messubussit kulkevat Tuskun (Vuolingonkatu) messupysäköintialueelta kaupungin läpi taukoa-matta aukioloaikojen puitteissa.


Lisätietoja kaikista palveluista saatte matkailun nettisivuilta: www.visitmikkeli.fi

Kuva Ilpo Aalto