Rakennuskonserni Arkta laajentaa merkittävillä yritysostoilla pääkaupunkiseudulle. Pirkanmaalainen Rakennuskonserni Arkta laajentaa pääkaupunkiseudulle ostamalla Rakennusliike Reponen Oy:n sekä sen sisaryhtiö LS Laatuseinä Oy:n ja tytäryhtiö Laatutilit Oy:n.

Arkta on merkittävä asunto- ja toimitilarakentaja Tampereen talousalueella. Yrityskauppa lähes kaksinkertaistaa Arkta-konsernin liikevaihdon. Kaupan kohteena olevien yhtiöiden avainhenkilöt jatkavat tehtävissään ja yhtiöiden osakkaina. Yrityskaupan jälkeen yritysten liiketoiminta jatkuu nykyisellä nimellä ja henkilöstöllä.

Uudellamaalla rakentamisen arvioidaan jatkossakin kasvavan eniten. Toiminnan laajentaminen yrityskaupan kautta Uudellemaalle on meille Arktassa luonteva tapa kasvaa ja kehittyä. Reposen erinomainen osaaminen kilpailu- ja neuvottelu-urakoiden sekä etenkin puu- ja passiivirakentamisen toteuttajana täydentää nykyistä toimintaamme, joka keskittyy perustajaurakointiin. Molemmat yhtiöt hyötyvät toistensa osaamisesta. Laatuseinän elementtituotanto ja Laatutilien taloushallinnon osaaminen vahvistavat koko konsernin toimintaa osuvalla tavalla, sanoo Arkta Oy:n hallituksen puheenjohtaja”, rakennusneuvos Esa Kiiveri.

”Arktan yhteydenotto tuntui heti kiinnostavalta. Toimintatapojen vahvistaminen yrityskaupan myötä on meille tärkeä tavoite. Rakennusoikeuden hankkiminen on erittäin tärkeä lisämahdollisuus, jonka tämä kauppa tuo tullessaan. Suurimmat odotuksemme kohdistuvat nimenomaan toiminnan kasvattamiseen”, sanoo Rakennusliike Reponen Oy:n toimitusjohtaja Mika Airaksela.