Tasavallan presidentti on myöntänyt 10.3.2017 ylöjärveläisen rakennuskonserni Arktan toimitusjohtajalle Esa Kiiverille rakennusneuvoksen arvonimen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä suomalaisen elinkeinoelämän ja rakennusteollisuuden hyväksi.

Esa Kiiveri on toiminut vuodesta 1980 lähtien yhtäjaksoisesti ja menestyksellisesti rakennusalan tehtävissä. Rakennusmestariksi valmistumisensa jälkeen hän työskenteli vuosina 1980 – 1992 Pilkington Automotive Finland Oy:n kiinteistöpäällikkönä ja pääsuunnittelijana rakennuttaen kymmeniä tuhansia neliömetrejä tuotanto- ja toimistotilaa eri paikkakunnille.

Tuore rakennusneuvos liittyi jo opiskeluaikanaan RKL:ään.

”Koin kovin isona asiana tuolloin, että opiskelija otettiin heti jäseneksi ja mukaan toimintaan. Alussa tärkeimpiä asioita oli verkottuminen, joka oli varsin opettavaista”, Esa Kiiveri muistelee 1970-luvun loppua.

Vuonna 1988 Esa Kiiveri oli perustamassa Arkta Oy:tä, jonka ympärille hän määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti on rakentanut perustajaurakointiin ja rakentamisen erikoistuneen Arkta-konsernin sekä kiinteistösijoittamiseen ja vuokraustoimintaan keskittyvän Arkta Kiinteistöt -konsernin. Tulevaisuuteen tähtäävänä ja dynaamisena rakennusalan kehittäjänä Kiiveri on pitkäjänteisesti hyödyntänyt alansa uusimpia menetelmiä ja työvälineitä tehden Arktasta valtakunnallisestikin merkittävän ja kannattavan perheyrityksen.

Esa Kiiverillä on useita pitkäaikaisia elinkeinoelämän ja rakennusteollisuuden luottamustehtäviä, mm. Elinkeinoelämän Keskusliitto EK ry:ssä, Talonrakennusteollisuudessa, Rakennusteollisuus RT:ssä, Tampereen rakentamisen yhteistyöryhmässä, Keskinäisessä Eläkevakuutusyhtiö Tapiolassa sekä Keskinäisessä Työeläkevakuutusyhtiö Elossa sekä aiemmin myös Pirkanmaan Avo-asunnot Oy:ssä.

Työn ohella Esa Kiiveri on ollut aktiivisesti vaikuttamassa kotipaikkakuntansa elämään. Arkta on rakentanut Ylöjärvelle jäähallin sekä opetusministeriön Vuoden 2007 liikuntapaikka -palkinnon saaneen liikuntatalon. Vuonna 2008 Arkta Oy sai Ylöjärven elinkeinopalkinnon tunnustuksena ansiokkaasta ja tuloksekkaasta yritystoiminnasta sekä esimerkillisestä työstä Ylöjärven hyväksi.

Esa Kiiveri on toiminut myös Ylöjärven kunnan asuntolautakunnan puheenjohtajana, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallituksessa sekä perustajajäsenenä lukuisissa paikkakuntansa yhdistyksissä. Esa Kiiveri on ollut Ylöjärven Nuorkauppakamarin perustajajäsen ja Presidentti sekä Ylöjärven Rotaryklubin perustajajäsen ja Presidentti.

Tuoreen rakentamisen suhdannekatsauksen mukaan rakentamisen suhdanne kypsyy.

”Rakentaminen ei voi olla Suomessa talouden veturi. Jatkossa tilanne rauhoittunee, mutta jos muu talous vetää, niin myös rakentamisella menee hyvin”, Esa Kiiveri tietää.