Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Aleksi Randell, joka tällä hetkellä toimii Turun kaupunginjohtajana. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta. RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Aleksi Randell (41) on johtanut Turun kaupunkia vuodesta 2010 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut usean vuoden ajan Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna. Valtionhallinnossa hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana liikenne- ja viestintäministeriössä. Hänellä on useita merkittäviä luottamustehtäviä ja kokemusta myös kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta. Koulutukseltaan Randell on valtiotieteen maisteri.

”Randell on kokenut ja yhteiskunnallisesti hyvin verkostoitunut, hän tuntee poliittisen päätöksenteon sekä valtion- että kuntatasolla. Rakennusteollisuus saa hänestä dynaamisen toimitusjohtajan ja vaikuttajan toteuttamaan uutta strategiaamme, jonka kulmakivinä ovat kasvu, kehitys ja työelämä. Randellilla on syvällistä näkemystä muun muassa kaavoituksesta ja liikennekysymyksistä sekä ymmärrystä myös yritysten tarpeita kohtaan”, RT:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kailasalo perustelee valintaa.

Turussa on Randellin kaudella tapahtunut merkittävä käänne: talous on tervehtynyt, kaupungin vetovoima on noussut niin muuttajien kuin yritystenkin keskuudessa ja käynnissä on useita mittavia hankkeita kaupungin kehittämiseksi.

”Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet joita olen saanut olla käynnistämässä ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat nyt kuitenkin monelta osin hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin. Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen. Minua motivoi tehdä työtä kestävän kasvun ja työpaikkojen eteen. Ala elää myös mielenkiintoista murrosvaihetta, ja liitolla on keskeinen rooli toimialatason muutosten edistämisessä”, Randell toteaa.

Rakennusteollisuus RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jatkaa toimitusjohtajana marraskuuhun saakka ja toimii loppuvuoden johdon neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle vuodenvaihteessa 64-vuotiaana. Pipatti on ollut tehtävässään reilun kymmenen vuoden ajan, ja myös hänen taustansa on kunnallishallinnon johtotehtävistä.

”Tarmo Pipatin johdolla RT on nostanut toimintansa uudelle tasolle. Vuorovaikutuksessa poliittisten päättäjien, viranomaisten ja ammattijärjestöjen kanssa on saatu läpi merkittäviä uudistuksia esimerkiksi harmaan talouden torjunnassa. Pipatti on myös väsymättä hakenut ratkaisuja siihen, kuinka rakennetun ympäristön kehittämisellä voidaan myötävaikuttaa talouden ja hyvinvoinnin kehitykseen”, puheenjohtaja Kailasalo kiittää.