Uuden lastensairaalan rakentaminen Helsingin Meilahdessa on edennyt suunnitellusti. Harjannostajaisia juhlittiin maaliskuun lopussa. Ensimmäinen puolikas sairaalasta valmistuu käyttäjän sairaalateknisten laitteiden asennusta varten marraskuussa 2017 ja loput sairaalasta kesäkuussa 2018. Hankkeen pääurakoitsija on SRV.

Uuden lastensairaalan louhintatyöt aloitettiin elokuussa 2014. Nyt työmaalla asennetaan näyttävää julkisivuverhousta. Sisällä on käynnissä maalaus-, laatoitus-, lattiapinnoitus- ja alakattotyöt, väliovi- ja potilaspaneeliasennukset sekä talotekniset työt.

”Erityisiä onnistumisia tähän asti on ollut rungon ja julkisivun valmistuminen aikataulustaan edellä loppukesästä 2016. Valituilla toteutustavoilla Uuden lastensairaalan runko ja julkisivu saatiin nopeasti pystyyn, joten sisätöihin on päästy tavallista nopeammin ja ne on voitu tehdä säältä ja kosteudelta suojattuna. Rakenteiden kuivuminen ja laatu on mitattu ja varmistettu läpi rakentamisen”, työmaapäällikkö Matti Julin kertoo.

Hankkeessa on panostettu voimakkaasti kosteuden- ja puhtaudenhallintaan turvallisen ja terveellisen työn ja lopputuloksen aikaansaamiseksi sekä harmaan talouden torjuntaan. Lisäksi sairaalan tulevaisuutta ajatellen runko on tehty muuntojoustavaksi.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä 265 henkeä. Koko rakennusaikana työmaalla ehtii työskennellä yhteensä noin 3 000 työntekijää.

Uuteen lastensairaalaan tulee kahdeksan maanpäällistä kerrosta, kellarikerros ja katolle tuleva konehuonekerros. Sairaalaan tulee 2 069 huonetilaa, joista 12 leikkaussalia, 16 tehohoitoyksikköä, 118 potilashuonetta ja 220 vastaanotto- tai kuntoutustilaa.

Teksti Sirkka Saarinen, kuvat Sirkka Saarinen ja SARC