Sito Oy on ostanut enemmistön norjalaisesta infra-, teollisuus- ja talonrakennussektorin projektijohtoon, suunnitteluttamiseen ja rakennuttamiseen erikoistuneesta palveluyritys Asenso As:stä. Pääosin Oslon talousalueella toimivan Asenson merkittävimpiä asiakkaita ovat olleet muun muassa Norjan ratahallinto, Oslon kaupunki, Oslon metro- ja raitiotieliikenteestä vastaava Sporveien Oslo AS sekä monet kiinteistökehittäjät ja urakoitsijat.

Jatkossa yritys tulee panostamaan nykyisen projektinjohto- ja rakennuttamisliiketoiminnan laajentamiseen, mutta laajenee myös infrasuunnitteluun ja tavoittelee Siton asiantuntemukseen nojautuen myös vahvaa markkina-asemaa tie- ja ratahankkeiden suunnittelussa ja konsultoinnissa.

Norjan Suomeen verrattuna moninkertaiset infrastruktuuri-investoinnit tarjoavat Sito Oy:lle merkittävän liiketoiminnan laajentumismahdollisuuden. Norja on suunnittelu- ja rakennuskulttuuriltaan hyvin samanlainen maa kuin Suomi, mutta toisaalta olosuhteet vaikkapa infrarakentamisessa poikkeavat niin paljon kotimaisesta, että myös haastetta ja oppimista riittää.

 

Teksti Sirkka Saarinen