Viivästysten ja takapakkien jälkeen on tornitaloalueen suunnittelu Pasilan aseman ja kauppakeskus Mall of Triplan naapuriin saamassa taas lisää vauhtia. Helsingin kaupunki ja valtion liikelaitos Senaatti-kiinteistöt pääsivät huhtikuussa neuvottelutulokseen Keski-Pasilan Länsitornialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta rakennusyhtiö Skanskan kanssa.

Länsitornialueelle on tarkoitus­ toteuttaa neljä tornitaloa sekä paviljonki­rakennus. Rakentaminen alueella voisi alkaa arviolta vuonna 2026.

Tavoitteena on allekirjoittaa aluetta koskeva esi- ja toteutussopimus kesäkuussa. Alueen asemakaava­muutos vie arviolta pari vuotta.

Skanskan alkuperäinen suunnitelma sijoittui toiseksi Helsinki High Rise­ -suunnittelukilpailussa viime vuosikymmenen lopulla. Voiton vei YIT Trigoni-suunnitelmallaan, mutta yhtiö vetäytyi myöhemmin hankkeesta.

Keski-Pasilan moniosaisen torni­alueen suunnittelussa on viime vuosina tornien määrä supistunut ja rakennukset ovat madaltuneet Suomen ­ennätys -kor­keuksista.

Länsitornialueen viereen Keski-tornialueelle on puolestaan työeläkeyhtiö Varma suunnittelemassa kor­keaa toimisto- ja liikerakennusta.

Teksti Martti Ristimäki kuva Arkkitehtitoimisto ALA