Rakennustaito-lehti ottaa historiansa suurimman harppauksen tänään. Kädessäsi oleva lehti löytyy nyt myös digitaalisesti kaikilla päätelaitteilla – se on taskussasi nyt ja aina, 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Ihmisten tapa käyttää ja kuluttaa mediaa on muuttunut radikaalisti viimeisen viiden vuoden aikana. Itse en enää usein, ikävä kyllä, lue sisältöjä sen perinteisestä muodosta ”printistä”, mutta vastaanotan ison määrän informaatiota verkosta päivän aikana.

Digitaaliset palvelut lisääntyvät myös kiin- teistö- ja rakennusalalle koko ajan. Tabletti työkaluna rakennuksilla on jo varsin yleistä, erilaiset uudet ohjelmat helpottavat rakentamisen prosesseissa työmailla. Siksi myös RKL haluaa olla eturintamassa, kun tarjoamme jäsenistöllemme modernia tapaa viestiä palveluistamme ja olemassaolostamme.

Usko painettuun sanaan on edelleen vahva. Tuotamme myös jatkossa upeaa Rakennustaito-lehteä. Tänä vuonna printtilehti ilmestyy ainakin kuusi kertaa kuten aiemmin – hyvin tuotettua ja taustoitettua journalistista sisältöä sinulle sinun arjestasi.

Digitaalinen kanava antaa meille jatkossa paremmat mahdollisuudet ajankohtaisille sisällöille ja digitaalisille palveluille. Sähköisesti kykenemme viestimään ja reagoimaan ympäristöön aiempaa nopeammin. Digitaalisuutta lisäämällä jäsenillämme ja yleisöllä on parempi mahdollisuus olla osallisena myös sisältöjemme tuotannossa.

Verkkoviestintään liittyy oleellisesti kokemusten jakaminen ja niistä keskusteleminen. Varsinkin nuoret jäsenemme ovat enemmän kuin kotonaan verkossa, siksi siellä pitää olla myös RKL.

RKL kulkee aallon kärjessä

Rakennustaito-lehti on yksi Suomen vanhimmista julkaisuista, ilmestynyt vuodesta 1905. Vaikka lehtien lukemisen väitetään vähentyneen viimeisten vuosien aikana, villeimmät huhut ennustavat lehden lukemisen jopa loppuvan vuonna 2025. Henkilökohtaisesti uskon vahvaan ja ammattimaisesti tuotettuun sisältöön, ammattilehteen jota olemme julkaisseet tänä vuonna arvokkaat 110 vuotta!

Viestimet ja sisällön vastaanottaminen ovat muuttuneet tuona aikana, esimerkiksi televisio, radio ja elokuvat ovat arkipäivää ja niitä vastaanotetaan useilla eri välineillä varsin sujuvasti. Toivon ja uskon, että uusi moderni tapamme olla läsnä rakennusmestarin ja insinöörin arjessa otetaan ilolla vastaan.

RKL:n on elettävä ajassa. Nykyajassa viestimillä on suuri merkitys ihmisten arjessa. Mielestäni meidän oli hyvä ja tarpeellista ottaa tämä digitaalinen iso askel nyt. Rakentaminen vaikuttaa yhteiskunnassamme vahvasti, se on läsnä elämässämme koko ajan.

Katso taskuusi, siellä on myös RKL osoitteessa www.rakennustaito.fi

Tervetuloa uusi vuosi – tervetuloa uusi aika! Loistavaa modernia kevättä!

Ahti Junttila

P.S. Ennusteen mukaan miljoona ihmistä muuttaa 30 vuoden kuluessa johonkin Suomen seitsemään kasvukeskukseen. Tämä tarkoittaa 600 000 asuntoa ja asukkaille palveluita. Rakentaminen ei lopu koskaan!