Diplomi-insinööri Mervi Ahola, 37, aloittaa Sisäilmayhdistyksen päätoimisena toiminnanjohtajana 15.3.2018. Ahola on ollut Sisäilmayhdistyksen palveluksessa sisäilma-asiantuntijana vuodesta 2014. Tänä aikana hän hoitanut mm. Sisäilmastoseminaarien ja Sisäilmapajojen ohjelmasuunnittelua, osallistunut Sisäilmastoluokituksen päivitykseen ja toiminut kouluttajana.

Ennen Sisäilmayhdistystä Mervi työskennellyt mm. Talotekniikkateollisuudessa ja Halton Oy:ssä. Molemmissa paikoissa työtehtävät ovat liittyneet sisäympäristön tutkimiseen ja kehittämiseen. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja prof. Risto Kososen mukaan Mervi Aholalla on tehtävässä tarvittava laaja-alainen ymmärrys sisäilma-alan haasteista ja mahdollisuuksista sekä kykyä jalostaa ja välittää tietoa yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa.

Risto Kosonen kiittää Jorma Säteriä uraauurtavasta työstä yhdistyksen kehittämisessä.

”Toiminta on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista ja saavuttanut tutkijoiden, kuluttajien ja elinkeinoelämän tuen. Siitä hyvänä esimerkkinä on Sisäilmastoseminaari, johon tänäkin vuonna osallistuu yli 1300 henkilöä ja yli 60 näytteilleasettajaa. Yhdistyksellä on 200 kannattajajäsentä, mikä kertoo alan toimijoiden vankasta luottamuksesta sen toimintaan”, Kosonen kiittää.

Kapulan siirto hyvään aikaan

Jorma Säteri kertoo, että nyt on hyvä hetki siirtää kapula Merville.

”Sisäilmastoluokituksen päivitystyö on valmis ja Sisäilmastoluokitus 2018 ilmestyy toukokuussa. Viime vuoden merkittävä ponnistus oli myös osallistuminen ilmanvaihdon mitoitusta koskevien oppaiden laadintaan”, Säteri sanoo.

Säteri on viime vuodet hoitanut tehtävää osa-aikaisesti päätoimen ollessa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Kiinteistö- ja talotekniikka -osaamisalueen päällikkönä.

Mervi Ahola ottaa haasteen innostuneena vastaan.

”Tutkimukseen ja konsensukseen perustuvalle tiedolle on suuri tarve, nyt kun sisäilma-asiat ovat kaikkien huulilla. Rakennusten korjaustarpeen priorisointi pitää tehdä parhaan mahdollisen tiedon pohjalta ja käyttäjien huoliin pitää pystyä vastaamaan tehokkailla toimenpiteillä. Sisäilmayhdistys tekee jatkossakin yhteistyötä kaikkien hyvään sisäilmaan pyrkivien toimijoiden kanssa. Uutena toimintamuotona tulemme käynnistämään Hyvä sisäilma -suositusten laatimisen konsensustyöpajojen avulla. Loppukevään suurena hankkeena on kesäkuussa järjestettävä Roomvent&Ventilation 2018 -konferenssi, jonne odotamme noin 300 kansainvälistä osallistujaa”, tuore toiminnanjohtaja fiilistelee.

Sisäilmayhdistys on vuonna 1990 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka toiminnan päämääränä on sisäilmaston parempi hallinta rakentamisprosessin aikana ja olemassa olevissa rakennuksissa. Yhdistys hankkii ja jalostaa tähän liittyvää tietoa sekä siirtää sitä käytännön ja tutkimuksen välillä ja vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Yhdistyksen palveluksessa on kolme henkilöä. Yhdistyksen näyttely- ja julkaisutoimintaa hoitaa sen kokonaan omistama SIY Sisäilmatieto Oy, jonka toimitusjohtajana Mervi Ahola myös toimii.