Ajankuva Luoteis-Helsingistä. Ei ainutkertaista, vaan pikemminkin tyypillistä: uudisrakennuksen kuvailuun sisältyy monta tämän vuosikymmenen vahvaa piirrettä. Varte Oy luovutti tänä syksynä tilaajalle, S-Pankin rahastoille, liiketilan, johon tulee vuokralaiseksi ulkoiluvaatteita ja ulkoilu­harrastus- ja erävälineitä myyvä Varuste.net.

Yksi rakennuksen suunnittelun kulmakivistä oli energia­tehokkuus. Rakennukseen valittiin lämmitysmuodoksi maalämpö. Lisäksi rakennuksen aurinko­energiakuormaa kevennettiin valitsemalla katoksi valkoinen pvc-kate, joka heijastaa aurinkoa ja vähentää näin tilojen viilennystarvetta.

Varuste.net oli tiiviisti mukana tilojen suunnittelussa. Toimitusjohtaja Ilkka Rajakallio uskoo uudisrakennuksen palvelevan ”suunnitellusti monikanavaisen kaupan tarpeita pitkälle tulevaisuuteen”. Toisin sanoen 6 800 neliömetrin rakennuksessa ovat kivijalkamyymälä ja toimistotilat sekä varastotilaa niin myymälän kuin verkkokaupankin tarpeisiin.
Konalan kaupunginosan perinteikkäällä teollisuus- ja suurmyymäläalueella on suunnitteilla ja käynnissä paljon täydennys- ja muuntorakentamista.

Teksti Martti Ristimäki