­Puukerrostalohankkeiden määrä on kasvanut viime vuodesta, kertoo ympäristöministeriön tilaama selvitys. RTS:n kunnille aiemmin teettämän kyselyn mukaan puukerrostalojen määrän arvioidaan tuplaantuvan vuosina 2018–2020.

Suomessa on nyt rakenteilla tai suunnitteilla yhteensä 51 puukerrostalohanketta. Näistä varmasti toteutuvia on 10, todennäköisiä 28 ja mahdollisia 13. Viime vuonna vastaava kokonaisluku oli 40 hanketta. Jos kaikki varmat ja todennäköiset hankkeet toteutuvat, puukerrostaloasuntoja on tulossa Suomeen lähivuosina lisää jopa yli 6 000 kappaletta. Tässä luvussa eivät ole mukana kaksikerroksiset kerrostalot.

Suomen korkein puukerrostalohanke on käynnissä Joensuussa. 14-kerroksisen opiskelijoille suunnattu puukerrostalo valmistunee syksyllä 2019.

Turun Linnanfälttiin taas rakentuu 2020-luvun alkuvuosina useita 2–5-kerroksisia puukerrostaloja noin 1 500 asukkaalle. Vaasassa on käynnissäkaksiosaisen massiivipuurakententeisen innovaatiokeskuksen rakentaminen. Ensimmäisen osan pitäisi valmistua jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Muita varmoja puukerrostalohankkeita rakentuu tai on suunnitteilla Kirkkonummelle, Turun Pernoon, Nurmekseen, Nurmijärvelle, Rovaniemelle, Uuteenkaupunkiin ja Vesilahdelle.