Helsinki-Vantaan uusin laajennusosa otettiin heinäkuussa käyttöön historiallisesti merkittävänä päivänä. Tismalleen samana päivänä 65 vuotta sitten, 10.7.1952, vietettiin Helsingin lentoaseman avajaisia Suomen ja Olympialippujen liehuessa Seutulan aurinkoisessa kesäsäässä.

Kakkosterminaalin eteläkärkeen valmistunut uusi laajennusosa palvelee muun muassa Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan matkustavia. Uudisosa tarjoaa yli 8 300 neliötä lisätilaa matkustajille, kolme uutta laajarunkokoneen matkustajasiltaa ja Suomen ensimmäisen lentokenttäliukukäytävän.

Uusi eteläsiiven laajennus on osa Finavian kehitysohjelmaa. Suomalaisuus näkyy uudessa eteläsiivessä materiaaleissa ja kalusteissa. Esimerkiksi seinät on pinnoitettu kotimaisella joko vaalealla, luonnonvärisellä tai mustaksi petsatulla puuviilulla. Viilun on valmistanut lappeenrantalainen CWP.

Kaikkiaan terminaalia laajennetaan 103 000 neliömetrillä. Lisätilojen rakentaminen ja käyttöönotto, uusien palvelujen lanseeraus ja matkustuksen sujuvoittaminen tapahtuvat vaiheittain vuoteen 2020 mennessä.

Kehitysohjelman seuraava merkittävä etappi on keskusaukion käyttöönotto vuoden 2019 alussa. Keskusaukiosta tulee koko laajennuksen sydän, jonka kautta kaikki kaukolentojen matkustajat lähtevät ja saapuvat lennoiltaan.