Rakennusteollisuus RT:n henki-löstö­palvelujaosto on laatinut alan yhteiset pelisäännöt vuokratyövoiman käytölle. Jaosto toivoo, että säännöt tulisivat yleiseen käyttöön ja esimerkiksi sopimusten liitteiksi. Henkilöstöpalveluyritysten edustajista koostuvan jaoston tavoitteena on muutenkin edistää turvallisuutta ja hyviä tapoja­ rakennusalan vuokratöissä. Perusidea on, että pelkkä vähimmäisvelvollisuuksien noudattaminen ei riitä.

”Lain mukaan vastuu turvallisuudesta kuuluu käyttäjäyritykselle eli vuokratyötä käyttävälle yritykselle.­ ­Jaostossa kuitenkin näemme, että tämä ei yksinään riitä: työntekijä saattaa siirtyä työmaalta toiselle tiheäänkin tahtiin, joten koppia täytyy ottaa laajemmin ja aktiivisesti kehittää turvallisuuskulttuuria”, toteaa jaoston ­puheenjohtaja Desiree Saarikivi RT:n tiedotteessa.

”On tärkeää ajaa yhteisiä asioita,­ kuten työturvallisuutta, eteenpäin riippumatta siitä, kuka on työnantaja”, Saarikivi lisää.

Saarikivi on henkilöstöpalveluyritys Bolt.Works Oy:n henkilöstöjohtaja.

Turvallisuusasioihin painottuvat säännöt selventävät eri osapuolten vastuita ja velvollisuuksia. Säännöissä esimerkiksi suositellaan, että henkilöstöpalveluyritys saa tehdä työmaalla omia turvavartteja, turvallisuuskävelyjä ja TR-mittauksia yhteistyössä käyttäjäyrityksen kanssa.

Lue lisää rt.fi/Ajankohtaista (tiedote 4.4.2023 ja säännöt)