RKL-Palvelut Oy järjestää  pätevyyskoulutuksia mm. rakennusvalvojille, rakennusalan tuotantojohdolle, rakennuttajille ja pääsuunnittelijoille. Koulutuksen suorittaneet voivat hakea FISE-pätevyyttä.

RKL-Palvelut on tarjonnut laajaa kurssivalikoimaa vuodesta 2004. Sen yhteistyökumppaneita koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat RIL, BY, SAFA. Koulutussihteeri Merja Salomaan mukaan kurssitarjontaa on kehitetty vuosien mittaan vastaamaan kysyntää: ”Vuosikalenterissamme on laaja valikoima kursseja. Ajankohtaispäivät ovat suosittuja senkin tähden, että niitä voi hyödyntää pätevyyksien päivittämiseen.” Salomaa nostaa esiin erityisesti betonityönjohtajan koulutuspaketin: ”Sellaista ei kukaan muu järjestä Suomessa”.

Suosittelen!

Vastaava työnjohtaja Tatu Hotokka kävi Rakennustyömaan vastaava työnjohtaja -kurssin juuri ennen koronaepidemiaa. ”Koulutuksen aikana tutustui kollegoihin ja sai kuulla heidän ajatuksiaan.” Hotokka oli erittäin tyytyväinen opetukseen: ”Kurssin sisältö oli hyödyllinen ja mielenkiintoinen, luennoitsijat erinomaisia. Olen käyttänyt koulutusmateriaalia työssäni usein.” Hotokan mukaan luennoitsijat paitsi opettivat uutta myös avasivat menettelyiden ja säädösten taustoja: ”Kosteudenhallinta, erityismenettelyt ja työsopimusasiat olivat jo osittain tuttuja, mutta luennot avasivat ajatusmaailmaa niiden taustalla. Meille jaettiin valaisevia esimerkkejä käytännön tilanteista.”

Hotokka suosittelee kurssia kaikille, jotka siirtymässä vastaavaksi työnjohtajaksi sekä niille, jotka jo ovat: ”On hyvä käydä virkistämässä muistia ja saada tuoretta tietoa. Työtilanteissa voi sitten palata koulutusmateriaaleihin ja muistiinpanoihin tai olla yhteydessä luennoitsijoihin.”

Koskenvesa opettaa ihmisten asioiden johtamista ihmisten avulla

Anssi Koskenvesa Mittaviiva Oy:stä on RKL-Palveluiden pitkäaikaisimpia luennoitsijoita. Hän on erikoistunut valmentamaan johtamista. ”Pidän esimerkiksi Vastaavan työjohtajan ajankohtaispäivänä koulutuksen aiheesta Työmaan johtaminen – ihmisten asioiden johtamista ihmisten avulla.” Koskenvesa näkee RKL-Palveluiden koulutusten vastaavan kysyntään: ”Yritykset ovat alkaneet ymmärtää yhä paremmin, ettei kouluista tule valmiita johtajia. Päälliköitä pitää sekä tukea työmaalla että tarjota heille valmennusta.”

Korona ei ole pysäyttänyt koulutusta. ”Opetustyylini on keskustelevaa ja teetän paljon töitä pienryhmissä. Mieluimmin vetäisin luonnollisesti koulutuksia livenä, mutta etätyökaluja on runsaasti saatavilla ja niiden luovasta käytöstä saa paljon hyötyä.”

Lisätietoja koulutuksista: rkl.fi/koulutus

Teksti Kimmo Collander kuva Adobe