MTV3 uutisoi 26.4.2016 tv:ssä: ”Pomopula uhkaa rakennusalaa – rakennusmestareita haalitaan naapurin työmailta”

Isoissa kaupungeissa rakennetaan nyt niin kiivaasti, että rakennusalaa uhkaa paikoin työvoimapula.

”Kriittisin tilanne on työ- ja elinkeinoministeriön ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa, missä rakennusalan työnjohtajia ei ehkä riitä enää kaikille työmaille”, uutinen tiivistää nykymenoa rakennusalan nousukiidossa.

Lue tai katso MTV3:n uutinen:

http://m.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/pomopula-uhkaa-rakennusalaa-rakennusmestareita-haalitaan-naapurin-tyomailta/5849434

RKL otti kantaa jo aimmin keväällä Iltasnomien uutiseen, jossa lehti julkaisi ”Eniten pulaa työntekijöistä” -listan:

Iltasanomat uutisoi eilen 7.4. lehdessään Top 15 listan ”Eniten pulaa työntekijöistä” – listalla komeili sijalla 12. rakennusalan työnjohtajat.

Uutisen mukaan työmaille kaivataan työnjohtajia:

”Kysyntää on nyt erityisesti rakennusalan työnjohtajista. Työnjohtajien kasvanutta kysyntää voisi selittää esimerkiksi runsas säätely, joka edellyttää koulutusta ja erikoisosaamista. Ala on ollut nousussa myös liiketoiminnasta saatujen tietojen mukaan”, Iltasanomat kirjoittaa.

Iltasanomat tietää, että työmaiden tehtävissä vaaditaan entistä enemmän tarkkuutta esimerkiksi turvallisuusasioissa, joten koulutetuille ammattilaisille on todennäköisesti tilausta.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL toimitusjohtaja Hannu Järveläinen on tyytyväinen tämän hetken työllisyystilanteeseen.

”Noin seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen, rakentaminen on selvästi noussut Suomen talouden veturiksi. Pääkaupunkiseudulla työllisyystilanne rakennusalalla on hyvä, työjohtajista on jopa huutava pula.  Helsingin läpi ajaessa en ole ennen nähnyt nostureita ja telineitä niin paljon pystyssä kuin nyt, ja isoja hankkeita on menossa paljon”, Järveläinen alleviivaa.

Ala kiinnostaa nuoria, tämän kevään yhteishaussa rakennusmestarikoulutuksen vetovoima oli erittäin korkea. Vuosittain työnjohtajia valmistuu runsas neljäsataa, mutta sekään ei riitä kattamaan tämän hetkistä työvoimavajetta.

”Rakennusmestariksi valmistuvalla näkymät ovat hyvät; lyhyellä (3,5 vuotta) koulutuksella nuoret valmistuvat aidosti suoraan työhön ja pääsevät omaan elämään kiinni. Siksi aloituspaikkoja soisi olla entistä enemmän”, Järveläinen linjaa nykytilannetta.

RKL:n toimitusjohtajan mukaan ennemmin tai myöhemmin talouden vahva kasvu edellyttää rakennusalallekin parempaa ja riittävää työvoimareserviä.  Yhteiskunnan pitäisi ennakoida tilanteeseen nyt, eikä sitten kun vahva nousu on todella alkanut.
Lue koko uutinen täältä:

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000001153413.html