Nykyaikaista vesiverkostoa ylläpidetään älykkäitä ratkaisuja hyödyntäen. Älykkäiden vesiverkostoratkaisujen avulla saadaan laadukasta ja ajantasaista dataa verkoston tilasta. Tämä auttaa riskienhallinnassa, vuotojen paikallistamisessa ja saneerausinvestointeja suunniteltaessa. Pipelifen ratkaisu vesiverkostojen hallintaan on SmartHub-sovellusalusta sekä siihen liitettävät datanlähteet.

Pipelife on kansainvälisesti yksi älykkäiden vesiverkostoratkaisujen edelläkävijöistä. Kehitystyötä älykkäiden ratkaisuiden parissa on tehty yhteistyössä eri alojen osaajien, tutkimuslaitosten ja asiakkaiden kanssa.

– Kehitämme ja tuomme markkinoille uusia digitaalisia ratkaisuja infra- ja kiinteistötekniseen rakentamiseen. Pipelifella on valtavasti vesihuollon osaamista ja kun sen yhdistää asiakkaidemme tietotaitoon, pystymme yhdessä kehittämään parhaat ratkaisut, kertoo älykkäiden vesiverkostoratkaisuiden kehityspäällikkö Liisa Rantatulkkila Pipelifelta.

Älykkäät vesiverkostoratkaisut

Pipelifen SmartHub on vesiverkostojen monitorointiin, ohjaukseen, ra­portointiin ja analysointiin luotu sovellusalusta. SmartHub yhdistää joustavan rajapinnan ja etäyhteyksien avulla sekä tietokanta että verkostodatat yhteen sovellusalustaan.

– Smar­tHub toimii nettiselaimella sekä mobiiliapilla, ja sen ratkaisukohtaiset toiminallisuudet ovat vapaasti asiakkaan hyödynnettävissä. Liittämällä SmartHubiin useita datanlähteitä, lisäät verkostosi läpinäkyvyyttä ja parannat verkoston hallittavuutta, toteaa Rantatulkkila.

SmartHubista saa raportit kaikista palveluun liitetyistä visualisoiduista järjestelmistä analysointia, ylläpitoa ja päätöksentekoa helpottamaan.

– Asiakkaat ovat olleet yllättyneitä nähdessään mitä kaikkea voimme heille tarjota esimerkiksi älykkään pumppaamon ja SmartHubin avulla, sanoo Rantatulkkila.

Vesiverkoston hallittavuutta voi lisätä myös Pipelifen älykkäällä pintavahdilla. Langaton ja vesitiivis pintavahti on suunniteltu vesijärjestelmien pinnanmittaukseen ja hälytysten jälleenantoon. Pintavahti toimii myös haastavissa olosuhteissa.

– Yhdessä SmartHubin kanssa mittaus- ja valvontapisteiden lisääminen vesiverkostoon on todella vaivatonta, toteaa Rantatulkkila.

Ratkaisuja vesiverkostojen hallintaan löytyy monia.

– Näkemällä SmartHubin omin silmin, avautuu uusi maailma ja sen mahdollisuudet. Esittelen sovellusalustaa mielelläni, keskustelen asiakkaiden tarpeista ja autan heitä löytämään kohteeseen parhaiten soveltuvat ratkaisut, sanoo Rantatulkkila.

pipelife.fi/smarthub