Kiinteistöjä suunniteltaessa ja rakentaessa tulee huomioida kiinteistön käyttötarkoitus ja käyttömukavuus. Yksi huomioon otettava asia on kiinteistöjen ääniympäristö, eli sisätilojen akustiikka. Pipelifen hiljainen kiinteistöviemäröintijärjestelmä, Master3Plus, on suunniteltu vastaamaan rakennusten kasvavia ääniteknisiä vaatimuksia.

Master3Plus-kiinteistöviemärijärjestelmä on suunniteltu vastaamaan rakennusten kasvaviin ääniteknisiin vaatimuksiin. Järjestelmä on erittäin hiljainen, ekologinen ja helppo asentaa.

Master3Plus on yksi Euroopan hiljaisimmista viemärijärjestelmistä. Tämä käy ilmi saksalaisen Fraunhofer instituutin tekemistä äänitasomittauksista. Erinomaiset tulokset saadaan korkealaatuisilla materiaaleilla, ääntä vaimentavalla rakenteella, sileällä sisäpinnalla ja virtausoptimoidulla muotoilulla.

– Järjestelmän suunnittelussa on keskitytty mahdollisimman vähäisiin virtaushaittoihin, mikä vähentää veden aiheuttamaa ääntä viemärissä. Master3Plus-putken osalta äänitekniset ominaisuudet on ratkaistu putken valmistusmateriaalia kehittämällä, ei seinämää ja massaa kasvattamalla. Tämä tekee Master3Plus-järjestelmästä myös poikkeuksellisen ekologisen ratkaisun, kertoo Pipelifen kiinteistötekniikan tuotepäällikkö Jarno Huhta.

Master3Plus-järjestelmän suunnittelussa on huomioitu tuotteen koko elinkaari ja valmistuksessa on pyritty minimoimaan sen aiheuttama hiilijalanjälki. Järjestelmän putkilta löytyy EPD-ympäristöseloste.

Master3Plus-kiinteistöviemärin tyypillisiä käyttökohteita ovat hotellit, sairaalat, hoivakodit, koulut sekä vanhojen viemäreiden saneerauskohteet.

Asennuskohde Tampereen Pyynikissä

Pyynikissä valmistuu kohde, jossa vanha panimorakennus muutetaan asunnoiksi ja toimitiloiksi. Viemäriputkeksi kohteessa valikoitui Pipelifen hiljainen Master3Plus-kiinteistöviemäri. Putken etuna on niin kutsutut Plus-osat, joiden avulla asentaminen on todella helppoa.

– Hinta on meille myös merkitsevä tekijä. Tuote on tällä hetkellä markkinoiden kilpailukykyisin tässä kategoriassa, toteaa LVI-Halli Peltomäen puheenjohtaja Mika Peltomäki.

Master3Plus-kiinteistöviemärijärjestelmä on kansainvälisen Pipelife konsernin pitkän tuotekehitystyön tulos. Järjestelmän suunnittelussa on ollut mukana myös alan asennusliikkeet.

– Asiakkaan mielipide ja kokemukset ovat olleet avainasemassa tuotteen suunnittelussa. Pohjakulman keveys, osien kulma- ja asennussyvyysmerkinnät, ja jopa järjestelmän värimaailma ovat asiakaspalautteen tulosta, valaisee kiinteistötekniikan myyntipäällikkö Mika Rajakangas.

Laaja osavalikoimamme tarjoaa loistavat lähtökohdat hiljaisen kiinteistöviemärin suunnittelulle.

BIM-objektit ja tekninen käsikirja suunnittelun tueksi

Master3Plus-järjestelmän BIM-objektit ovat ladattavissa MagiCAD Cloudista ja Cadmaticista.

– BIM-objekteissa on hyödynnetty MagiCAD Cloudin esimääritettyjä putki- ja viemärisarjoja, joten ne ovat helppo tapa lisätä putket suunnitelmiin, kertoo Huhta.

Master3Plus-järjestelmästä löytyy myös tekninen käsikirja suunnittelun ja asennuksen tueksi. Käsikirjasta löydät tuotevalikoiman ja tekniset tiedot, suunnittelu- ja asennusohjeen, sekä mallityöselostuksen ja tehdasstandardin. Voit tilata maksuttoman käsikirjan osoitteesta pipelife.fi/master.