Nykyaikaisella rakennusalan ohjelmistolla sujuvoitunut kokonaisprosessien hallinta on tuonut SRH Rakennukselle roppakaupalla lisää aikaa toiminnan kehittämiseen.

Looginen kokonaisuus toimintojen hallintaan

Kuopiolainen SRH Rakennus Oy toteuttaa laaja-alaisesti maanrakentamista, talonrakentamista ja viherurakointia sekä suunnittelua. Entistä vahvemmin ympäristö- ja viherrakentamiseen suuntaavan yrityksen palveluille on riittänyt runsaasti kysyntää. Kasvun myötä yrityksessä törmättiin monelle yrittäjälle tuttuun ongelmaan, jossa toimistotöiden lisääntyessä aika ei enää riittänyt ydintekemiseen.

”Paperia oli ihan tolkuton määrä ja tiedot hajallaan eri paikoissa. Ajatus sähköisestä järjestelmästä alkoi jalostua, sillä virheiden mahdollisuus oli ilmeinen ja työn määrä suuri. Etsin itselleni sopivaa ohjelmistoa ja kokeilinkin yhtä, mutta siitä tuli erittäin raskas vuosi, kunnes tutustuin Adminettiin”, toimitusjohtaja Henry Haatainen kertoo.

Adminetissä vakuutti toimiva kokonaisuus, jolla projektit ja talous saatiin sulavasti yhteen järjestelmään.

”Sieltä tuli juuri ne taikasanat ja ominaisuudet, joita muissa ohjelmistoissa olin jäänyt kaipaamaan, kuten rakennusalan automatisoidut verottajan ilmoitukset. Tärkeintä oli kuitenkin kokonaisuus, jolla saimme käyttöömme kaikki palikat tuntikirjauksesta laskutukseen ja taloushallintoon. Järjestelmä on täysin looginen ja kokonaisuus toimii todella mahtavasti – tykkään kaikin puolin.”

Asiakkuuden aikana Haataiseen on tehnyt vaikutuksen myös laadukas palvelu.

”Käyttöönotto oli todella hyvin rakennettu kokonaisuus ja kirjanpitokin on tehostunut, kun siirsin sen Admicomille. On myös todella positiivista, että kentältä tullutta palautetta oikeasti kuunnellaan ja on ollut mahtava nähdä, että meiltä lähtenyt kehitysidea on toteutettu. Tämä kokonaisuus ohjelmistoineen ja palveluineen toimii täysin aukottomasti.”

Tehokkuus tuo kilpailuetua

Yhdessä järjestelmässä toimiva automatisoitu kokonaisuus on tehostanut erityisesti toimistotöitä.

”Työntekijä voi tehdä kentällä kirjaukset mobiililla ja työnjohtaja tarkastaa kirjaukset sekä ostolaskut. Kaikki tieto liikkuu yhdellä kirjauksella automaattisesti oikeisiin paikkoihin ja juuri tuon kokonaisuuden kautta tulee tehokkuus. Mielestäni en ole tehollisessa työssä, jos minun pitää koota tietoja palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja laskutusta varten. Olen tällä hetkellä meidän ainoa kokoaikainen toimistohenkilö ja kun minulta säästyy työaikaa, voin keskittyä omaan rooliini toimitusjohtajana.”

Tehostuneet prosessit tuovat selvää kilpailuetua.

Se tuo merkittävää kilpailuetua, että aikaa on vapautunut yrityksen luotsaamiseen ja toiminnan kehittämiseen. On iso asia, ettei tarvitse tehdä täysin turhaa työtä, kun ohjelmisto tekee rutiinit automaattisesti. Sanoisin, että Adminet on vapauttanut aikaa neljä päivää viikossa, eli valtaosa toimistotöistä on jäänyt pois. Jo sitä kautta Adminet maksaa itsensä takaisin – ja olisin kyllä muutenkin valmis maksamaan siitä, että minun on hyvä olla.”