RKL:n testiryhmä kävi kokeilemassa miten luistaa huippusuosittu padel-peli. Kokeilupäivä keräsi noin kymmenen lajikokeilijaa Lauttasaaren ulkokentälle.

Ryhmää oli kouluttamassa lätkämies Jari Korpisalo, joka on pelannut lajia noin kymmenen vuotta. Lajin perusteet ja säännöt käytiin läpi ennen harjoittelua ja pelejä.

Padel on saapunut Suomeen noin kymmenen vuotta sitten. Harrastajakunta Suomessa on vielä pienehkö, mutta kasvava. Helsingissä on viimeisen vuoden aikana ilmaantunut merkittävä määrä uusia kenttiä ja sitä myöden myös paljon uusia harrastajia. Pelin aloittamiseen ei tarvita kuin uteliaisuutta, lajitausta voi olla mikä tahansa.    

Peli koukuttaa nopeasti. Säännöt ovat helpot, ja lajin alkeet oppii vikkelästi. Padel on yhdistelmä yksilö- ja joukkuelajia. Peliä pelataan aina nelinpelinä. Peli soveltuu hyvin niin miehille kuin naisille, sitä voi siis pelata myös mukavasti miehet ja naiset keskenään, nuoret ja vanhemmat.

RKL-mestaruuskisat 2020

Jos pääkaupunkiseudulla kenttämäärä kasvaa jatkuvasti, niin laji leviää kovaa vauhtia myös muualle Suomeen. Palaajamäärä kehittyy luonnollisesti lisähallien myötä kautta maan.

RKL:n kesäpäivät 2020 järjestetään Helsingissä. Nyt on jokaisella vuosi aikaa ottaa uusi, mukava peli haltuun. Alkeiskursseja järjestettäneen ympäri Suomen. Lauttasaaren kokeiluryhmän kanssa sovittiin, että talveksi varataan viikkovuoro, johon tulee noin 12-14 nimeä.  

Lajin ensipuraisu maistui siis hyvältä. Ensimmäinen peliryhmä muodostui jo ensikosketuksella.

Lisätietoa Suomen kentistä ja pelistä: https://padel.fi/