Rauman RKL:n puheenjohtajaa Kimmo Salmista ilahduttaa, kun järjestöön on liittynyt viime aikoina myös nuoria ammattilaisia. Salmisen suvussa vahva rakentamisen perinne jatkuu, kun oma poika valmistui rakennusinsinööriksi.

Rauman kaupungin rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen edustaa lännen aluetta RKL:n hallituksessa.
”Valmistuin rakennusinsinööriksi Tampereelta 2004. Työt olin jo aloittanut Rauman kaupungilla kirvesmiehenä vuonna 1979. Irtisanouduin vuonna 1986 rakennusmestarin opintoja varten. Opiskelin Porissa,” Salminen kertoo.

”Lukuun ottamatta rakennusmestariurani alun vajaan vuoden syrjähyppyä Lampola Ky:lle olen ollut koko työurani kaupungilla töissä. Tänä vuonna tuli siis 40 vuotta täyteen.”

Raumalla on menossa kaupungin kokoon nähden valtavat, 105 miljoonan euron rakennushankkeet. Salmisen vastuulla on muun muassa 75 miljoonan euron Karin kampus -hankekokonaisuus. Siihen kuuluvat uimahalli, peruskoulu ja kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.

RKL:n strategiatyö menee oikeaan suuntaan

”Rauman RKL:ssä olen toiminut 1990-luvulta lähtien. Toimin pitkän ajan rahastonhoitajana, sitten sihteerinä ja nyt puheenjohtajana.”

Yhdistyksen haasteet ovat järjestöaktiiveille tuttuja.

”Meillä on nelisenkymmentä jäsentä. Keski-ikä on nousussa, mutta onneksi olemme viime aikoina saaneet nuorempaakin polvea mukaan.”

Rakentaminen on vahvasti läsnä Salmisen suvussa:

”Isäni oli rakennusmestari ja kova järjestömies 1960-luvulla. Hänen isänsä oli kymppinä rakennustyömailla.”

Sukupolvien ketju ei pysähdy Kimmo Salmiseen.

”Oma poikanikin on valmistunut maanrakennuspuolen rakennus­insinööriksi.”

Kimmo Salminen kuuluu RKL:n hallituksen taloustoimikuntaan.

”Olen hallitustyössä vielä alkusuoralla, mutta positiivisella fiiliksellä. Hallituksen ikäjakauma on tasapainossa; mukana on tasaisesti kaikkia ikäluokkia.”

RKL:n strategiatyö on Salmisen mukaan menossa oikeaan suuntaan.

”Toivon lisää viestintää jäsenten suuntaan. Yhdistyksillä on paljon jaettavaa keskenään ja pystymme oppimaan toisiltamme. Kil­pailu rakennusmestarien ja -insi­nöörien ajasta on kovaa ja meidän
pitää jakaa kokemuksia, kuinka pärjäämme siinä.”

Teksti Kimmo Collander kuva Gesina Sundström