Menneen kesän ehdoton villitys on ollut mobiilipeli Pokêmon Go. Älkää kysykö minulta, miten se toimii. En tiedä.

Rakennusalalla tämän vuoden ehdottomat kaksi suurta puheenaihetta ovat olleet alan positiiviset kasvunäkymät ja digitalisaation tunnustaminen toimialallamme.

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittava KIRA-digihanke sai kesällä rahoituksen valtion lisätalousarviossa. KIRAn digipäällikkönä aloitti 1.9. DI Teemu Lehtinen. Hankkeen yhtenä tavoitteena on uudistaa alaa tulevina vuosina monella tapaa.

Juha Metsälä kirjoitti Rakennuslehden näkökulmassa 27.6: ”Googlen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtaja Eric Schmidtin mukaan 3D-tulostus rakennusalalla tulee olemaan yksi kuudesta teknologiasta, jotka tulevat mullistamaan maailmaa.”

Digitaalisuudesta odotetaan ”Midaksen kosketusta” toimialamme aleneviin katteisiin. Digin puolestapuhujien keskeisin väittämä on, että teknologian tehokkaammalla käytöllä kykenemme ottamaan aimo harppauksen ja ison tuottavuusloikan vanhakantaisessa maailmassamme.

Varmasti näin. Mielen muuntaminen käsityöammatista taitavaksi ”verkkorakentajaksi” ei käänny kuitenkaan vuodessa eikä kahdessa.

Tampereen teknillisen yliopiston, Rakennusteollisuuden ja BES Built Environment Servicen Digiselvitys 2016 -raportissa kirjoitettiin, että suurin haaste uusien teknologien hyödyntämisessä on organisaation ketteryyden puute.

Niin, on hyvä muistaa, että kun puhumme digitaalisesta murroksesta rakentamisessa, ihminen ei sieltä taustalta häviä minnekään. Työnimikkeet ja osaaminen muuttuvat, mutta edelleen keskiössä on rakentaja eli ihminen. Kuka yhteisössäsi johtaa tätä uutta transformaatiota?

Minusta kyse ei ole tittelistä eikä asemasta, vaan osaamisesta. Uskaltaako toimialamme palkata nyt ja huomenna asiantuntijoita, jotka mullistavat rakennusalan joskus jopa pinttyneitä, vanhoja rakenteita?

Ainakin NCC uskalsi; kesällä saatiin lukea Rakennuslehdestä uutinen, jossa Pirita Vainio kehui saaneensa talon hauskimman työn. Hänen tittelinsä on digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö.

Uusi ja kehittynyt teknologia tarjoaa rakentamiseen varmasti upeita menestystarinoita. Toivon sydämestäni, että rakennusliikkeiden johto myös muistaa, että kaikki teknologiahankkeet eivät onnistu. Eivätkä kaikki digihankkeet ole pelkästään teknologiavetoisia.

Ihmiset on edelleen saatava motivoitumaan päivittäiseen arkeen. Johtaminen on edelleen vuorovaikutusta ja kohtaamisia, sitä ei pääse teknologian taakse piiloon.

Panostamalla hyvinvoivaan henkilöstöön saa edelleen tehtyä tuloksekasta tuottavuusloikkaa.

Jari Kostiainen